sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mikä vois mennä pieleen? osa 2

Sunnuntaista tuli juuri niin kova päivä kuin olin olettanutkin. Sain onneksi nukuttua yöllä kohtuullisen hyvin. Tunsin olevani melkein parhaassa mahdollisessa vireystilassa aloittaessani pelin Koivukylän Hevosta (2 dan) vastaan. Hevosen menestys eilisissä peleissä oli ollut sen laatuista, että hän oli samoissa mms:issä allekirjoittaneen kanssa. Tämä johtui luullakseni ennen kaikkea Arton  zwei Bier -juomapolitiikasta. Zwei Bier -käytäntö soveltui kuitenkin huonommin suomalaiseen baariin kuin saksalaiseen, sillä saksassa normituopit ovat 0,2 litran vetoisia.

No, siis peli pelattiin tasa-alkuna 6,5 komilla ja minulla mustat. Otin matalan kiinalaisen ja Arto kaksi sansania. Ihan fusekin alussa pääsin trikittämään Koivukylän Urhoa varsin tyydyttävästi (tai oikeastaan hän trikitti itse itseään) kun pelasin pihdin valkean nurkkalähestymiseen ja valkea pelasi tsuken komoku-stemuuni. Tästä seuranneen ristileikkaussekvenssin tuloksena Arto eli pienenä nurkassa ja sain maksimaaliset ulkovahvuudet. Pelin teemana oli näistä vahvuuksista syntynyt jumalaisen kokoinen moyo. En taida olla päässyt tekemään näin isoa moyoa
sitten kongressin sanrensei-kokeilujen. Veivin mukaan näytin keskisormea omalle strategialleni pelatessani erään dorkan invaasion. Tämän sijaan olisi kuulunut pelata siirto, joka redusoi valkean laitaa samalla rakentaen edellämainittua jättimoyoa. Sain moyon tehtyä, mutta valkea luikerteli sinne viheliäisesti. Lisäksi kuolin. En oikein tiedä, miten onnistuin kuolemaan. Tenukoin kyseisestä ryhmästä kerran vastatakseni "senteen" joka uhkasi leikata irti yhden kiven invaasioryhmästä. En voi ymmärtää. En ollut tässä vaiheessa peliä ihan kartalla. Olin luultavasti sekaisin, koska moyo-suunnitelmani oli mennyt päin persettä. Joka tapauksessa hävisin pelin luovutuksella. Arto oli pelin aikana selvinpäin, mutta huomattavassa krapulassa. Seuraavan kierroksen hän oli vapaalla parannellakseen itseään krapulasta. 

Viidennellä kierroksella sain vastaani Mikael Nenosen (2 dan). Pelissä oli yksi tasoitus. Olin kehitellyt Mikaelia vastaan pelattujen pelien perusteella strategian, jolla hänet pitäisi voida voittaa. Strategia oli tehdä vain vahvoja ryhmiä, joilla on kaksi silmää. En noudattanut strategiaani. Normaalihkon fusekin jälkeen jouduin yhtäkkiä tappovimman valtaan. Yritin väkisin tappaa erästä Mikaelin ryhmää, mutta oma muotoni ei kestänyt ulkopuolella. Tuloksena jouduin päästämään ryhmän ulos, ulkopuoli oli tohjona ja nurkassa oli kolmen askeleen ko. Voitin kon samalla ottaen lisää damagea muualla laudalla. Tässä vaiheessa olin jo läpimädässä asemassa. Valkealla oli aivan liikaa aluetta. Yritin tappaa toista invaasioryhmää, joka vain eli. Pian tämän jälkeen kuolin matoryhmällä ja luovutin.

Ennen viimeistä kierrosta kävimme syömässä Forumin alakerrassa. Tilasimme noin kuuden hengen porukalla safkoja Habibista ja jostain pihvimestasta. Puolet ruoista ei tullut koskaan, ja pyysimme puolen tunnin odottelun jälkeen rahamme takaisin. Sain kuitenkin ruokittua itseni varsin tyydyttävästi Juipin aterian tähteillä (ranskalaisia ja maustevoita). Ei jäänyt yhtään nälkä.

Viimeisellä kierroksella minut käsinparitettiin Taru Koivulahtea (10 kyu, turnauksen jälkeen 8 kyu) vastaan. Tarua ei haluttu parittaa alaspäin, sillä hänellä oli viisi voittoa viidestä kierroksesta. Peliin tuli kuusi tasoituskiveä. Viimeisillä kierroksilla nähtiin muutenkin aika hienoja tasoituksia. Prodi antoi Wirtulle neljä handia ja Siukola Erkkilälle kolme. Koivukylän Hevonen pääsi pelaamaan 9 kiven peliä 10 kyuta vastaan. Peli Tarua vastaan oli alussa melko vaikea. Sain kaipaamani "moyon" ylälaidalle, mutta alalaita ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan aluksi. Musta pelasi ärsyttävän solideja kahden pisteen laajennuksia kolmosrivillä. Jouduin invaasioimaan tsukella, ja tästä minulle jäi raskas ryhmä. Onneksi tätä ryhmää ei missään vaiheessa savustettu niin ikävästi kuin olisi ollut mahdollista. Pääsin tuhoamaan tosi hyvin mustan vasenta laitaa ja samalla luotua sinne omaa aluetta. Musta ei myöskään onnistunut redusoimaan ylälaitaani. Voitin pelin lopulta useammalla kymmenellä pisteellä. Onnistuin siis katkaisemaan Tarun voittoputken.

Turnauksesta jäi käteen kolme voittoa ja kolme hyvää hävittyä peliä dan-pelaajia vastaan. En hävinnyt kyy-pelaajille. Olen ihan tyytyväinen tulokseen sinänsä, mutta ennen kaikkea siihen, että opin paljon peleistä Ollia, Meijiniä ja Tasselia vastaan.

Niin, ja tietenkin iso kiitos Auralle turnauksen järjestämisestä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti