lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mikä vois mennä pieleen? osa 1

Muuten paras turnauksen nimi ikinä.

Saavuin lauantaiaamuna Bar Chapliniin vähän epäröivässä mielentilassa. Viime päivinä pelit ainakin netissä olivat menneet päin pyllyä. Paitsi Tygemissä, mutta Tygemissä tapahtuvat asiat eivät millään tavoin korreloi tavallisen gon kanssa.

Turnaukseen oli saapunut ihan kiitettävästi porukkaa. Hieman hämmentävää oli erittäin iso rako minun ja muiden kyu-pelaajien välillä. 2-8 kyut näyttivät alussa puuttuvan turnauksesta kokonaan. Tuplakyuita oli mukana ilahduttavan paljon, myös muutamia uusia pelaajia.

Turnaus pelattiin täysillä tasoituksilla. Ajat olivat 25 minuuttia + 12s Fischer.

Ensimmäisen pelini pelasin Olli Pulkkista, 1 dan, vastaan yllättävänkin terävässä kunnossa. Pelasin mustilla eikä Olli saanut komia. Pelasin matalan kiinalaisen kahta sansania vastaan. Tein fusekissa aika tyhmän mokan, kun menin kurkkimaan norsun reikään. Tuloksena kolme kiveäni kuoli valkean supervahvan muodon sisälle. Sain kompensaationa jotain keskustavahvuuden tapaista. Yritin käyttää tätä vahvuutta valkean keskustaryhmän tappamiseen. Tajusin liian myöhään, että ryhmä ei kuole. Sen sijaan omat leikkaavat kiveni olivat pian ns. lirissä ja muutaman siirron jälkeen liri oli niin ilmeinen (yksisilmäinen ryhmä jonka ympärillä kaikki vain elää), että aloin hakea luovutussekvenssiä. Sanoin "luovutussekvenssi on vaarallinen sekvenssi" pelatessani erään leikkauksen. Pystyin leikkaamaan valkean nurkan erilleen laidasta sentessä, mutta näilläkin leikkaavilla kivillä oli liian vähän vapauksia jotta mikään olisi toiminut. Olli ei kuitenkaan alkanut viedä näiden kivien vapauksia, vaan keskustaryhmäni. Tämä oli melkoinen moka, sillä pystyin uhraamaan puolikkaan tästä ryhmästä ja samalla tappamaan nurkan. Ei se ihana tulos minulle ollut, mutta peli kuitenkin jatkui sen sijaan että olisin luovuttanut. Luovutussekvenssi on vaarallinen sekvenssi.

Tämän jälkeen sain tehtyä mukavan mini-moyon oikealle laidalle. Valkea olisi ehkä voinut redusoida tätä moyoa vähän ankarammin, koska sain sieltä melkein maksimituloksen. Peli jatkui äärimmäisen tiukkana pisteidenlaskuun jossa totesin hävinneeni 2 pisteellä. Huikea matsi!

Pelini loputtua kiertelin katselemassa muiden pelejä. Juttelin Meijinin kanssa, joka oli jo tässä vaiheessa päivää aikamoisessa nousussa. Meijin oli sitä mieltä, että minun pitää pelata Joukkue-SM:issä Yligolle. Näillä näkymin olen pelaamassa NGA:lle kokoonpanolla Sheriffi-minä-Eilinen. Huomautin, että Meijin ei itsekään pelaa Yligolle, vaikka on kerhon puheenjohtaja. Meijin kysyi minulta ja Hiridurilta, missä joukkueessa hän pelaa. Hän taisi tosiaankin olla aikamoisessa nousussa. 

Toinen kierros alkoi melkein heti perään. Sain vastaani turnauksen järjestäjän Aura Tammisen ja 7 tasoituskiveä. Yritin pelata kärsivällisesti. Lähestyin ensin kaikkia nurkkia. Ylälaidalla tuli splitting attackia mutta alalaitaan sain väkerrettyä jonkinlaisen virityksen joka koostui laitahoshista ja kahdesta keima-slidestä nurkkiin. Musta päätti redusoida tätä nelosriviltä, ja molemmat lähtivät puskemaan keskustaa kohti. Ajattelin että takaapäinkin puskeminen on ihan ok, sillä saamani muuri voi antaa pääsyn mustan oikeaan laitaan sitten myöhemmin. Musta jätti omaan muuriinsa heikkouden, josta leikkasin ja sain saaliiksi kuutisen kiveä, mikä helpotti asemaani jo aika tavalla. Tämän jälkeen musta invaasioi laitani toisen puolen. Käsittelin tämän invaasion varmaan vähän löysästi. Minulla oli kiire hajottaa mustan vasen laita ja tehdä kaksi heikkoa ryhmää. Tässä vaiheessa musta pelasi juuri niitä siirtoja joita pelkäsin. Vähän aikaa näytti siltä, että delaan jommalla kummalla heikolla ryhmälläni. Sain ne kuitenkin kytkettyä yhteen. Sain myös aika ison stemukasan kiinni tällä ryhmällä, jonka jälkeen oli fiilis, etten voi enää hävitä. Aura pelasi tästä lähtien kuitenkin hyvää oo-yosea. Mustalle muodostui kaksi isoa nurkkaa ja yllätysalue ylälaidalle. Laskin pisteet varmaan 5 kertaa. Sain tulokseksi että johdan 5-10 pistettä, mutta en meinannut uskoa, kun mustan alueet näyttivät isommilta. Pisteidenlaskussa ilmeni kuitenkin, että olin voittanut noin 12 pistettä. Jos "vonkaleet" eivät olisi jääneet haaviin, aika hiljaista olisi ollut.

Kävin tässä välissä Ootakamokun kanssa syömässä mäkkärissä. Söin kasviswrapin, joka oli melkein liiankin tulinen, ja tosi hyvää salmiakkijätskiä. Kasvissyöntiin siirtymiseni on sujunut tosi kivuttomasti. Ei tee lihaa ollenkaan mieli.   

Kolmannelle kierrokselle oli osallistumassa pariton määrä pelaajia, joten Joel Pylvänäinen (4 kyu) suostuteltiin pelaamaan yksi kierros. Hänet paritettiinkin minua vastaan. Pelkäsin tätä peliä eniten lauantain peleistä, sillä jouduin antamaan kolme tasoituskiveä. Viimeksi Kallio-gossa olimme pelanneet ilman komia ja olin joutunut tekemään tosissani töitä voittaakseni. Peli meni kuitenkin yllättävän hyvin. Aloitin mokuhazushilla. Ajattelin pelata taishaa vastustajan kolmesta hoshista huolimatta ja trikittää. Musta lähestyi kuitenkin 4-4-pisteestä, joka tuotti minulle mieluisan tuloksen. Tämän jälkeen minulla oli kiire ripotella valkeita kiviä joka paikkaan. Ratkaisun hetket käytiin keskustataistelussa, jossa minulla oli kaksi heikkoa ryhmää. Musta olisi voinut tehdä massiivista damagea tulemalla näiden ryhmien välistä. Tämä tavallaan tapahtuikin, mutta sain hienon idean pelata wedget peräkkäisiin ikkentobeihin siihen välistä tulevaan ryhmään. Seurasi 2-3 kota. Voitin kaikki kot ja vastustaja luovutti.

En jäänyt Chapliniin peli-iltaan, joten en tiedä mitä siellä turnauspäivän päätyttyä tapahtui. Porukkaa näytti jääneen sinne aika vähän. Huomenna on tosi kyseessä... ja todennäköisesti dan-pelaajia vastassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti