lauantai 16. helmikuuta 2013

Inkoon Talviturnaus

Inkoossa on hyvin pieni mutta elinvoimainen pelaajapopulaatio, ja 16.2.2013 siellä järjestettiin jo toinen turnaus, joka jäi valitettavan vaisuksi osanottajien vähyyden vuoksi. Osanottajina tällä kertaa olivat Henry Hemming 1 dan, allekirjoittanut 1 kyu, Pirkko Luoma 5 kyu, Sampo Kainulainen 15 kyu, Marko Haatio 18 kyu ja Elmo (Kainulainen?) 27 kyu. En ole oikein varma, pitäisikö tätä tapahtumaa pitää varsinaisena turnauksena. Kaikki paritukset tehtiin käsin eikä selkeää turnauksen voittajaa määritelty, joskin sellaisena voitaneen pitää allekirjoittanutta, joka voitti kaikki pelinsä. Muah.

Turnaus olisi ollut todella mukava, jos paikalla olisi ollut enemmän pelaajia, tai pelit olisi järjestetty "turnausmaisemmin", paritusohjelmaa käytetty jne. Tällaisenaan turnaus oli ihan jees, ehkä jotain tuli opittua - ja mikä tärkeämpää, ehkä pystyin antamaan jotain inkoolaisille harrastajille, vaikka opettajana olenkin aika kurja, kun en oikeastaan osaa niitä pelin osa-alueita joita voisi sanallisesti opettaa. 

Kesällä Inkoon pienvenesatama oli tosi kaunis paikka. Talvisesta satamasta ei ehkä voi sanoa ihan samaa, mutta koska olimme paikalla etuajassa ja kahvila, jossa turnaus pidettiin, ei ollut vielä auki, teimme lyhyen kiertoajelun katsomassa lähinnä erilaisia omakotitaloja. Ja peltoja. Ja sellaista. 

Varsinaisia turnauskierroksia oli kolme. Peleissä käytettiin Ingin rakkineita, mutta emme onnistuneet ohjelmoimaan niihin byo-yomia, joten pelasimme tunnin absoluuttisella. Kukaan ei hävinnyt ajalla tai edes joutunut minkäänlaisiin aikaongelmiin. Oli tietenkin hyvä, että kelloja käytettiin, sillä muuten pelit olisivat voineet venyä kontrolloimattomasti.

Minulle kiinnostavin oli ensimmäisen kierroksen peli Ootakamokua (1 dan) vastaan. Pelasin mustilla, valkean komi 6,5 pistettä. Olin muistaakseni onnellinen että sain mustat, sillä joskus joudun ootakamoku-aloituksen kanssa vähän ongelmiin. Pelasin matalan kiinalaisen ja valkea otti kaksi hoshia. Aika pelin alussa pelattiin joseki tehtyäni 3-3-invaasion toiseen näistä hosheista. Toisen nurkan valkea sai isona. Minulla oli erittäin epämääräinen laitaryhmä. Valkea tenukoi erään kakkosrivin tsuken, jolloin oikea jatkosiirto olisi ollut hasamitsuke valkean kiven päälle, jos halusin sinne vielä pelata. Päätin kuitenkin pelata typerän bumpin joka ei tehnyt elävää muotoa. Olinkin vähän ajan kuluttua kuolemassa näillä kivillä. En nähnyt lokaaleja silmiä itselläni joten päätin leikata. Leikkaus toimi juuri ja juuri (ehkä) koska valkea oli tenukoinut tappelusta kerran. Muuten olisin ollut vain täysin ajittomasti kuollut. Sain syötyä 3-3-invaasio-josekista syntyneen muurinpätkän ja samalla elätettyä stemuni. Tämä riitti reilun 10 pisteen voittoon.

Toisella kierroksella pelasin 6-vuotiasta Elmoa vastaan. Hänen luokituksekseen kerrottiin 27 kyu. Annoin 9 tasoituskiveä. Peli ei ollut kovinkaan hankala. Olisin halunnut tappaa kaikki mustat kivet, mutta kaikki ei kuollut. Kovat rispektit Elmolle siitä, että jaksoi pelata kaksi ison laudan peliä loppuun saakka keskittyen. Muistan että itselleni yksikin ison laudan peli oli joskus 20 kyuna todella uuvuttava suoritus.

Tässä välissä nautimme Delta Cafen buffetlounaan, joka oli hintaansa nähden ihan herkullista perusruokaa. Söin kaksi kulhollista kiisseliä ja olin sen jälkeen yhtä hyödyllistä seuraa kuin hiekkasäkki. Olin täydellisen väsynyt. 

Kolmannen kierroksen pelin pelasin Marko Haation (18 kyu) kanssa, taas 9 kiveä tasoitusta antaen. Tein jättimäisen laita-nurkka-virityksen ja annoin mustan ottaa keskustasta loput. Alueillani oli aika paljon mustan tasoituskivien rippeitä. Kyseessä oli epämuodollinen turnaus, joten kehotin mustaa yrittämään elämää näillä kivillä. Mokasin pari kertaa jonka jälkeen näytti että tämä onnistuu, mutta onneksi lopulta sinne ei silmiä tullut. Tämän jälkeen musta luovutti pelin.

Tämän jälkeen puhuimme jotain ehkä gohon liittyvää ja pelasin pelin Pirkko Luomaa vastaan. Onnistuin häviämään tämän pelin 16 pistettä. Pelissä oli neljä tasoituskiveä. Onneksi se ei ollut turnauspeli. Olin osittain mukana Ootakamokun opettaessa inkoolaisia, mutta mitään hyödyllistä en varmaan osannut sanoa. Tämän jälkeen matkustimme autolla Helsinkiin. Olin tosi väsynyt! Ehkä tämä johtuu ainoastaan yhdestä Batterysta, jonka join päivän aikana.

Pelien tiedot, jos jotakuta kiinnostavat.

Kierros 1: Ootakamoku (W) vs. Eerika (B) 0-1
                 Pirkko (W) vs. Sampo (B) 1-0, 9 tasoituskiveä
                 Marko (W) vs. Elmo (B) 1-0, 9 tasoituskiveä

Kierros 2: Ootakamoku (W) vs. Pirkko (B) 1-0, 4 tasoituskiveä
                 Eerika (W) vs. Elmo (B) 1-0, 9 tasoituskiveä
                 Sampo (W) vs. Marko (B) 1-0, 2 tasoituskiveä

Kierros 3: Ootakamoku (W) vs. Sampo (B) 1-0, 9 tasoituskiveä
                 Eerika (W) vs. Marko (B) 1-0, 9 tasoituskiveä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti